راه رسیدن به رستگاری فرمانبرداری از قرآن است. با فرمان بردن از قرآن می توانیم باتقوا شویم و از این کتاب هدایت برای رسیدن به رستگاری استفاده کنیم.


شرط لازم برای رستگاری به کمک قرآن

انسان با هدفی والا خلق شده است و هرگز نباید فکر کند که آمدن او به این دنیا بیهوده بوده است. برای این که زندگی هر انسانی در مسیر رستگاری قرار بگیرد نیازمند راهنمای قدرتمندی همچون قرآن هستیم منظور از راهنمایی گرفتن از قرآن فقط این نیست که از کجا شروع کنیم و راه درست کدام است بلکه این کتاب دست ما را خواهد گرفت و ما را به مقصد خواهد رساند.


هدایت قرآن چگونه است؟

هدایت قرآن به دو دسته تقسیم می شود:

هدایت عام با استفاده از دستوراتی که برای راهنمایی مردم آمده است.

هدایت خاص که همان رسانیدن انسان به مقام رستگاری است.

اما هر کسی نمی تواند از قرآن برای نجات یافتن استفاده کند بلکه شرط لازم برای آن که بتوانیم از قرآن برای تجات و رستگاری استفاده کنیم رسیدن به مرحله تقواست. خداوند در آیات 2 تا 5 سوره بقره می فرماید:

«ذَٰلِکَ الْکِتَابُ لَا رَیْبَ ۛ فِیهِ ۛ هُدًى لِلْمُتَّقِینَ»
«آن کتاب با عظمتی است که شک در آن راه ندارد و مایه هدایت پرهیزکاران است.»
 
«الَّذِینَ یُؤْمِنُونَ بِالْغَیْبِ وَ یُقِیمُونَ الصَّلَاةَ وَ مِمَّا رَزَقْنَاهُمْ یُنْفِقُونَ»
«(پرهیزکاران) کسانی هستند که به غیب [=آنچه از حس پوشیده و پنهان است‌] ایمان می‌آورند و نماز را برپا می‌دارند و از تمام نعمتها و مواهبی که به آنان روزی داده‌ایم انفاق می‌کنند.»
 
«وَ الَّذِینَ یُؤْمِنُونَ بِمَا أُنْزِلَ إِلَیْکَ وَ مَا أُنْزِلَ مِنْ قَبْلِکَ وَ بِالْآخِرَةِ هُمْ یُوقِنُونَ»
«و آنان که به آنچه بر تو نازل شده و آنچه پیش از تو (بر پیامبران پیشین) نازل گردیده ایمان می‌آورند و به رستاخیز یقین دارند.»
 
«أُولَٰئِکَ عَلَىٰ هُدًى مِنْ رَبِّهِمْ ۖ وَ أُولَٰئِکَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ»
«آنان بر طریق هدایت پروردگارشان اند و آنان رستگاران اند.»


چگونه به مرحله تقوا برسیم؟

ایجاد تقوای درونی در انسان به معنی داشتن قدرت کنترل در برابر گناهان و خطوط قرمزی است که خداوند تعیین کرده است. هر انسانی در طول زندگی خود سه نوع رابطه را تجربه می کند؛

رابطه با خویشتن که بر اساس تقوا و کنترل درونی است و به چنین فردی «متقی» گفته می شود. این گروه در سوره بقره معرفی شده اند.

رابطه با خداوند که بر اساس تسلیم است و از این جهت به او «مسلم» گفته می شود. خداوند در سوره نمل این گروه را معرفی می کند.

رابطه با مردم که بر اساس احسان و نیکی است و از این جهت بدان «محسن» گفته می شود. محسنین در سوره لقمان معرفی شده اند.


منبع: سایت ستاره